Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki woreczki ryżu
300 g piersi z indyka
kilka różyczek brokułu
1 sztuka mały pomidor
1 łyżka groszku
1 sztuka mała marchew
kilka kulek mini mozzarelli
2 łyżki koperku
2 łyżki śmietany
2 łyżki majonezu
1 łyżka keczupu
przyprawa do drobiu
słodka papryka w proszku
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawami i usmaż na rozgrzanym oleju. Brokuł i marchew ugotuj i pokrój na mniejsze kawałki. Pomidor pokrój w kostkę.
- Ryż przełóż do miski. Dodaj połowę warzyw, śmietanę, majonez i keczup. Wsyp koperek i wymieszaj. Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki indyka i przykryj je pozostałymi warzywami. Posyp wszystko przyprawami i ułóż kuleczki mozzarelli. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka