Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki woreczki ryżu
- 300 g piersi z indyka
- kilka różyczek brokułu
- 1 sztuka mały pomidor
- 1 łyżka groszku
- 1 sztuka mała marchew
- kilka kulek mini mozzarelli
- 2 łyżki koperku
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka keczupu
- przyprawa do drobiu
- słodka papryka w proszku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Mięso pokrój w kostkę, oprósz przyprawami i usmaż na rozgrzanym oleju. Brokuł i marchew ugotuj i pokrój na mniejsze kawałki. Pomidor pokrój w kostkę.
- Ryż przełóż do miski. Dodaj połowę warzyw, śmietanę, majonez i keczup. Wsyp koperek i wymieszaj. Przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki indyka i przykryj je pozostałymi warzywami. Posyp wszystko przyprawami i ułóż kuleczki mozzarelli. Piecz 15 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka