Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki filet z kurczaka
- 2 łyżki masło
- 1 sztuka pomidory
- 1 sztuka cebula
- 2 sztuki chorizo
kiełbaska - 4 sztuki ziemniaki
ugotowane - 8 sztuk oliwki
czarne - 1 łyżeczka oliwa z oliwek
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidora sparz w gorącej wodzie i obierz ze skórki. Usuń nasiona, a miąższ pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.
- Na patelni rozgrzej masło i dodaj pokrojone warzywa. Podsmaż je przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Chorizo pokrój w plasterki. Kurczaka pokrój na kawałki. Kiełbasę i mięso dodaj do warzyw. Smaż przez 10 minut.
- Ugotowane i przestudzone ziemniaki pokrój w plasterki i wyłóż nimi dno naczynia żaroodpornego. 5. Na ziemniaki wyłóż kurczaka z warzywami oraz kiełbasą z patelni. Czarne oliwki pokrój w plasterki.
- Oliwki rozłóż na wierzchu. Dopraw solą oraz pieprzem i skrop oliwą. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku