Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Zapiekanka z indyka i brokułów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  piersi indyka
  • 300 g  pieczarek
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • 1/2 szklanki  bulionu
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka brokuł
  • 100 g  goudy
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Pieczarki obierz, pokrój w ćwiartki i podsmaż na suchej patelni. Następnie dodaj masło, olej i smaż przez 4 minuty. Podlej wszystko bulionem, zagotuj.
  2. Następnie dodaj pokrojonego indyka, przykryj pokrywką i duś przez 15 minut. Po tym czasie dodaj kremówkę wymieszaną z mąką, dopraw solą oraz pieprzem i zagotuj.
  3. Brokuła obgotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem szczypty cukru, odcedź i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej wszystko sosem z patelni. Wierzch posyp tartą goudą. Piecz 15 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE