Dzisiaj jest: Sobota, 03.12.2022 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Zapiekanka z indyka i brokułów


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  piersi indyka
  • 300 g  pieczarek
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • 1/2 szklanki  bulionu
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 sztuka brokuł
  • 100 g  goudy
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Pieczarki obierz, pokrój w ćwiartki i podsmaż na suchej patelni. Następnie dodaj masło, olej i smaż przez 4 minuty. Podlej wszystko bulionem, zagotuj.
  2. Następnie dodaj pokrojonego indyka, przykryj pokrywką i duś przez 15 minut. Po tym czasie dodaj kremówkę wymieszaną z mąką, dopraw solą oraz pieprzem i zagotuj.
  3. Brokuła obgotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem szczypty cukru, odcedź i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Zalej wszystko sosem z patelni. Wierzch posyp tartą goudą. Piecz 15 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE