Dzisiaj jest: Poniedziałek, 08.03.2021 Imieniny: Beatyi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zapiekanka z kaszy jaglanej i baleronu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zapiekanka z kaszy jaglanej i baleronu to danie szybkie, ale dość kaloryczne. By zmniejszyć kaloryczność zapiekanki należy zastąpić w przepisie baleron np. ugotowaną piersią kurczaka.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kasza jaglana
  • 6 plastrów  baleron
  • 7 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 2 sztuki  jajka
  • 3 łyżki  ser
    starty, ostry
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 1 łyżeczka  rozmaryn
    suszony
  • 1 szczypta  kurkuma
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 4 łyżki  masło

Sposób przyrządzania:

  1. Kasze przelej wodą, przełóż do garnka, zalej 3 szklankami wody. Dopraw solą i kurkumą, przykryj i gotuj do miękkości. Następnie odcedź i przestudź kaszę.
  2. Ugotowaną kaszę wymieszaj z jajkami, serem i posiekaną natką pietruszki. Dopraw pieprzem i rozmarynem.
  3. Blachę natłuść masłem i równomiernie rozłóż w niej kaszę. Na wierzchu ułóż pokrojoną w cienkie plasterki cebulę i przekrojone na pół pomidorki. Przykryj wszystko plastrami baleronu. Piecz 25 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE