Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 szklanka kasza jaglana
6 plastrów baleron
7 sztuk pomidorki koktajlowe
2 sztuki jajka
3 łyżki ser
starty, ostry1/2 pęczki natka pietruszki
1 sztuka cebula czerwona
1 łyżeczka rozmaryn
suszony1 szczypta kurkuma
sól
do smakupieprz
do smaku4 łyżki masło
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kasze przelej wodą, przełóż do garnka, zalej 3 szklankami wody. Dopraw solą i kurkumą, przykryj i gotuj do miękkości. Następnie odcedź i przestudź kaszę.
- Ugotowaną kaszę wymieszaj z jajkami, serem i posiekaną natką pietruszki. Dopraw pieprzem i rozmarynem.
- Blachę natłuść masłem i równomiernie rozłóż w niej kaszę. Na wierzchu ułóż pokrojoną w cienkie plasterki cebulę i przekrojone na pół pomidorki. Przykryj wszystko plastrami baleronu. Piecz 25 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka