Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  dowolnej kiełbasy
  • 4 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 1 sztuka jajko
  • 300 g  pieczarek
  • 50 g  startego ostrego sera
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżeczka  suszonego estragonu
  • 1/2 łyżeczki  białego pieprzu
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w grube plasterki i podsmaż na patelni.
  2. Żaroodporną formę wysmaruj lekko olejem i wyłóż jej dno kiełbasą. Cebulę i pieczarki obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na tłuszczu wytopionym ze smażenia kiełbasy. Dopraw solą do smaku.
  3. Ugotowane ziemniaki rozgnieć widelcem, dodaj grzyby z cebulą, jajko oraz starty ser. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  4. Rozsmaruj masę grzybową na kiełbasie. Zapiekaj 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Gotowe danie podawaj z sałatką warzywną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE