Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g dowolnej kiełbasy
- 4 sztuki ugotowane ziemniaki
- 1 sztuka jajko
- 300 g pieczarek
- 50 g startego ostrego sera
- 1 sztuka cebula
- 1 łyżeczka suszonego estragonu
- 1/2 łyżeczki białego pieprzu
- sól
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kiełbasę pokrój w grube plasterki i podsmaż na patelni.
- Żaroodporną formę wysmaruj lekko olejem i wyłóż jej dno kiełbasą. Cebulę i pieczarki obierz i drobno posiekaj. Podsmaż na tłuszczu wytopionym ze smażenia kiełbasy. Dopraw solą do smaku.
- Ugotowane ziemniaki rozgnieć widelcem, dodaj grzyby z cebulą, jajko oraz starty ser. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Rozsmaruj masę grzybową na kiełbasie. Zapiekaj 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Gotowe danie podawaj z sałatką warzywną.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka