Dzisiaj jest: Wtorek, 30.11.2021 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  mięsa mielonego
  • 10 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka marchewka
  • 1/4 sztuki selera
  • 5 łyżek  mleka
  • 5 łyżek  śmietanki kremówki
  • 20 g  masła
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
  2. Marchewkę i seler obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i razem z mięsem dodaj do smażącej się cebuli. Dopraw do smaku.
  3. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Następnie przesyp ziemniaki do miski. Dodaj mleko oraz śmietankę i utłucz wszystko na puree.
  4. Mięso z warzywami przełóż do naczynia żaroodpornego. Na mięso wyłóż ziemniaczane puree i ułóż na nim kawałki masła. Zapiekaj 30 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE