Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z mięsa mielonego przekładana ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  obranych ziemniaków pokrojonych w grubsze plastry
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 300 g  mięsa mielonego
  • 150 g  startego sera żółtego
  • 200 ml  przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w dużą kostkę. Ziemniaki podsmaż na patelni, przełóż na talerz. Na pozostałym po smażeniu ziemniaków tłuszczu podsmaż paprykę.
  2. Mięso podsmaż na patelni bez tłuszczu. Do mięsa dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj i duś jeszcze 5 minut.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim warstwami ziemniaki, paprykę wymieszaną z mięsem, ser i ponownie ziemniaki. Całość posyp żółtym serem i rozmarynem. Piecz 30 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE