Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapiekanka z młodej kapusty z mięsem mielonym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  mieszanego mięsa mielonego
  • 2 główki  młodej kapusty
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • 400 ml  bulionu
  • 70 g  tartego sera gouda
  • 1 łyżka  masła
  • 3 łyżki  oleju
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę pokrój na duże kawałki i podsmaż przez 5 minut na 2 łyżkach oleju.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Następnie dodaj mięso mielone. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz papryką i podsmaż, ciągle mieszając, przez 5 minut. Dodaj pomidory i bulion.
  3. Kapustę i mięso przełóż do 4 natłuszczonych masłem foremek. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. 5 minut przed końcem pieczenia posyp zapiekanki serem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE