Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zapiekanka z nachos i mięsa mielonego


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 200 g  nachos
  • 300 g  mięsa mielonego z szynki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 2 sztuki zwykłe cebule
  • 4 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 200 g  żółtego sera
  • 2-3 łyżki  oleju
  • papryka lub przyprawa do dań meksykańskich
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Dodaj do cebuli i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj mięso i przypraw. Wymieszaj i smaż jeszcze 15 minut.
  2. Do naczynia żaroodpornego wsyp po połowie nachos, mięsa, kukurydzy, fasoli, pokrojonej w półkrążki czerwonej cebuli, posiekanej drobno papryki i startego na dużych oczkach żółtego sera. Powtórz układanie warstw.
  3. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj z sosem serowym lub pomidorowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE