Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
200 g nachos
300 g mięsa mielonego z szynki
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka czerwona cebula
2 sztuki zwykłe cebule
4 ząbki czosnku
1 sztuka puszka czerwonej fasoli
1 sztuka puszka kukurydzy
200 g żółtego sera
2-3 łyżki oleju
papryka lub przyprawa do dań meksykańskich
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Dodaj do cebuli i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj mięso i przypraw. Wymieszaj i smaż jeszcze 15 minut.
- Do naczynia żaroodpornego wsyp po połowie nachos, mięsa, kukurydzy, fasoli, pokrojonej w półkrążki czerwonej cebuli, posiekanej drobno papryki i startego na dużych oczkach żółtego sera. Powtórz układanie warstw.
- Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj z sosem serowym lub pomidorowym.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka