Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Żeberka pachnące jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  żeberek wieprzowych
  • 4 sztuki goździki
  • 5 sztuk ziaren ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • 5 sztuk jabłek
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1 sztuka jajko
  • mąka
  • tłuszcz do smażenia i formy
  • 1/2 szklanki  soku jabłkowego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżeczka  kminku
  • sól
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka zalej 2 szklankami wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, goździki i sól. Gotuj 60 minut. Po tym czasie wyjmij mięso, obtocz w jajku i bułce, usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Jabłka obierz, skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem i kminkiem, piecz w natłuszczonej blasze 15-20 minut w temperaturze 170 st. C.
  3. Wywar przecedź, wlej sok jabłkowy, zagęść mąką i zagotuj. Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny.
  4. Żeberka podawaj z sosem i jabłkami.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE