Dzisiaj jest: Sobota, 25.09.2021 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Żeberka w aromatycznej kapuście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.3 kg  żeberek
    Marynata
  • 1 łyżeczka  suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka  suszonego czosnku
  • 2 łyżki  maggi
  • 1 łyżeczka  pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka  suszonej papryki
  • 1 łyżka  suszonego majeranku
  • 1 sztuka i 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżki  keczupu
  • 100 ml  oleju
    Dodatkowo
  • 1 kg  kwaszonej kapusty
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 4 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka  kminku
  • 2 sztuki średnie cebule pokrojone w kostkę

Sposób przyrządzania:

  1. Żeberka pokrój na mniejsze części. W misce wymieszaj składniki marynaty i nasmaruj nią mięso. Przykryj folią i włóż na kilka godzin do lodówki.
  2. Zamarynowane żeberka usmaż na patelni bez tłuszczu. Następnie zdejmij z patelni mięso i podsmaż na niej cebulę. Dodaj odciśniętą i posiekaną kapustę, ziele angielskie, liście laurowe i kminek. Smaż wszystko przez około 10 minut.
  3. Połowę kapusty przełóż do naczynia żaroodpornego. Na niej ułóż żeberka i przykryj je pozostałą kapustą. Naczynie zakryj folią aluminiową i piecz 90 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE