Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ziemniaki z nóżką w otulinie z boczku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka nóżka wieprzowa
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 8 plastrów  boczku
  • 2 ząbki  czosnku
  • vegeta
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  musztardy
  • ser żółty w plastrach

Sposób przyrządzania:

  1. Nóżkę wieprzową umyj, zdejmij skórę i podziel na pół.
  2. Czosnek obierz, drobno posiekaj i wymieszaj go z vegetą. Natrzyj marynatą mięso i owiń je plastrem boczku.
  3. Ziemniaki podgotuj w osolonej wodzie, przestudź i przekrój na pół. Na każdej połówce połóż plaster sera i owiń ją plastrem boczku.
  4. Do miseczki wlej jogurt. Dodaj majonez, musztardę i wymieszaj.
  5. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Na dnie ułóż mięso i zalej je sosem jogurtowo-musztardowym. Obok ułóż ziemniaki. Piecz 50 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE