Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka nóżka wieprzowa
3 sztuki ziemniaki
8 plastrów boczku
2 ząbki czosnku
vegeta
1 łyżka masła
1 sztuka mały jogurt naturalny
2 łyżki majonezu
2 łyżki musztardy
ser żółty w plastrach
|
|
Sposób przyrządzania:
- Nóżkę wieprzową umyj, zdejmij skórę i podziel na pół.
- Czosnek obierz, drobno posiekaj i wymieszaj go z vegetą. Natrzyj marynatą mięso i owiń je plastrem boczku.
- Ziemniaki podgotuj w osolonej wodzie, przestudź i przekrój na pół. Na każdej połówce połóż plaster sera i owiń ją plastrem boczku.
- Do miseczki wlej jogurt. Dodaj majonez, musztardę i wymieszaj.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Na dnie ułóż mięso i zalej je sosem jogurtowo-musztardowym. Obok ułóż ziemniaki. Piecz 50 minut w temperaturze 200 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka