Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ziemniaki zapiekane z farszem mięsno-warzywnym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże ugotowane ziemniaki
  • 10 dag  mięsa mielonego
  • 3 dag  selera
  • 3 dag  marchwi
  • 3 dag  pietruszki
  • 1 sztuka mała cebula
  • koperek
  • 1 sztuka jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew, cebulę, seler i pietruszkę obierz i ugotuj. Odcedź i posiekaj razem z koperkiem.
  2. Do miski wrzuć mięso, pokrojone warzywa, jajko, sól, pieprz i majeranek. Wymieszaj na jednolitą masę.
  3. Ziemniaki przekrój wzdłuż i wydrąż. Środek lekko posmaruj olejem i posyp solą. Zagłębienie wypełnij farszem mięsnym, oprósz pieprzem.
  4. Faszerowane ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj folią aluminiową. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE