Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki duże ugotowane ziemniaki
- 10 dag mięsa mielonego
- 3 dag selera
- 3 dag marchwi
- 3 dag pietruszki
- 1 sztuka mała cebula
- koperek
- 1 sztuka jajko
- olej
- sól
- pieprz
- majeranek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchew, cebulę, seler i pietruszkę obierz i ugotuj. Odcedź i posiekaj razem z koperkiem.
- Do miski wrzuć mięso, pokrojone warzywa, jajko, sól, pieprz i majeranek. Wymieszaj na jednolitą masę.
- Ziemniaki przekrój wzdłuż i wydrąż. Środek lekko posmaruj olejem i posyp solą. Zagłębienie wypełnij farszem mięsnym, oprósz pieprzem.
- Faszerowane ziemniaki ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj folią aluminiową. Piecz 30 minut w temperaturze 200 st. C.
Źródło przepisu: przyślij przepis!