Dzisiaj jest: Poniedziałek, 10.08.2020 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Ziołowa wołowina w sosie piwnym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  wołowiny pieczeniowej
  • 1/2 łyżeczki  chili
  • 1/2 łyżeczki  rozmarynu
  • 1 łyżeczka  tymianku
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 1 łyżeczka  czosnku granulowanego
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • kilka listków szałwii
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 1 sztuka posiekana cebula
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 15 dag  pieczarek
  • 1 szklanka  ciemnego piwa
  • 1 szklanka  bulionu mięsnego
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj, osusz i natrzyj ziołami oraz przyprawami. Na wierzchu ułóż liście laurowe, posyp szałwią i wstaw do lodówki na 8 godzin.
  2. Pieczarki oczyść i pokrój w cienkie paski. Podsmaż je na rozgrzanym oleju.
  3. Cebulę podsmaż na oleju. Marchewkę obierz, pokrój w plasterki i dodaj do cebuli wraz z koncentratem. Wymieszaj i chwilę razem podsmaż. Następnie stopniowo wlewaj piwo i bulion. Duś wszystko razem przez 5 minut.
  4. Zamarynowane mięso obsmaż na oleju. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego, przykryj warzywami i piecz przez 60 minut w temperaturze 200 st. C. Po tym czasie odwróć pieczeń, dodaj pieczarki i piecz jeszcze przez 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE