Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki filety z kurczaka
- 2 sztuki jajka
- mąka
- olej
- vegeta
- puszka groszku
- puszka kukurydzy
- puszka brzoskwiń
- słoik czerwonej papryki konserwowej
- 1 sztuka cebula
- 3 łyżki keczupu
- słodka mielona papryka
- ostra mielona papryka
- mielona kolendra
- ryż
|
|
Sposób przyrządzania:
- Groszek, kukurydzę, paprykę i brzoskwinie odsącz z zalewy. Paprykę pokrój w paski, brzoskwinie w kostkę. Następnie wrzuć wszystkie składniki do garnka, zalej syropem z brzoskwiń.
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj do garnka z warzywami. Całość dopraw keczupem, słodką i ostrą papryką, vegetą i kolendrą. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz vegetą, obtocz w rozkłóconych jajka i mące. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Na talerzu wyłóż warstwami ryż i sos z warzywami. Na wierzch wyłóż usmażonego kurczaka.
Źródło przepisu: Przyslij przepis