Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki filety z kurczaka
2 sztuki jajka
mąka
olej
vegeta
puszka groszku
puszka kukurydzy
puszka brzoskwiń
słoik czerwonej papryki konserwowej
1 sztuka cebula
3 łyżki keczupu
słodka mielona papryka
ostra mielona papryka
mielona kolendra
ryż
|
|
Sposób przyrządzania:
- Groszek, kukurydzę, paprykę i brzoskwinie odsącz z zalewy. Paprykę pokrój w paski, brzoskwinie w kostkę. Następnie wrzuć wszystkie składniki do garnka, zalej syropem z brzoskwiń.
- Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj do garnka z warzywami. Całość dopraw keczupem, słodką i ostrą papryką, vegetą i kolendrą. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
- Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz vegetą, obtocz w rozkłóconych jajka i mące. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Na talerzu wyłóż warstwami ryż i sos z warzywami. Na wierzch wyłóż usmażonego kurczaka.
Źródło przepisu: Przyslij przepis