Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Złoty kurczak na warzywach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z kurczaka
  • 2 sztuki jajka
  • mąka
  • olej
  • vegeta
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • puszka brzoskwiń
  • słoik czerwonej papryki konserwowej
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  keczupu
  • słodka mielona papryka
  • ostra mielona papryka
  • mielona kolendra
  • ryż

Sposób przyrządzania:

  1. Groszek, kukurydzę, paprykę i brzoskwinie odsącz z zalewy. Paprykę pokrój w paski, brzoskwinie w kostkę. Następnie wrzuć wszystkie składniki do garnka, zalej syropem z brzoskwiń.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj do garnka z warzywami. Całość dopraw keczupem, słodką i ostrą papryką, vegetą i kolendrą. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
  3. Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz vegetą, obtocz w rozkłóconych jajka i mące. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Na talerzu wyłóż warstwami ryż i sos z warzywami. Na wierzch wyłóż usmażonego kurczaka.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE