Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zrazy drobiowe z serem i ogórkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Ogórek można zastąpić papryką. Zrazy drobiowe będą bardziej wykwintne, jeśli lekko zmodyfikujemy przepis i do środka włożymy pędy bambusa oraz oliwki.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  pierś kurczaka
    pojedyncza
  • 1 sztuka  ogórek kiszony
    duży
  • 1 sztuka  jajka
  • 200 g  ser żółty
  • 1 szklanka  mąka
    do panierowania
  • 1 szklanka  bułka tarta
    do panierowania
  • 1 łyżka  przyprawa uniwersalna
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 5 łyżek  olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Piersi z kurczaka opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Każdą przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.
  2. Tak przygotowanego kurczaka oprósz solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną. Ogórek kiszony i ser pokrój wzdłuż w paski.
  3. Ser żółty i ogórek ułóż na przemian na filetach. Posyp solą oraz pieprzem do smaku. Mięso zawiń w ruloniki i zepnij je wykałaczkami.
  4. Zrazy obtocz w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na koniec w bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju. Gotowe zrazy podawaj z kaszą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE