Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 kg wołowiny
3 sztuki ogórki konserwowe
1 sztuka cebula
kilka plastrów boczku wędzonego
musztarda
4 sztuki suszone grzybki
liść laurowy
pieprz ziarnisty
sól
pieprz
mąka
150 ml czerwonego wina
300 ml wywaru wołowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Plastry wołowiny rozbij na kotlety. Oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Ogórki pokrój w ćwiartki.
- Plastry mięsa posmaruj musztardą. Połóż na nich plaster boczku, piórka cebuli, ćwiartkę ogórka. Zwiń w rulony i zepnij wykałaczką.
- Zrazy obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż je do garnka, wlej wywar wołowy i wino. Dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu i namoczone, pokrojone grzyby. Duś przez 1,5 godziny.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia