Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Zrazy wołowe z boczkiem i ogórkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  wołowiny
  • 3 sztuki ogórki konserwowe
  • 1 sztuka cebula
  • kilka plastrów boczku wędzonego
  • musztarda
  • 4 sztuki suszone grzybki
  • liść laurowy
  • pieprz ziarnisty
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • 150 ml  czerwonego wina
  • 300 ml  wywaru wołowego

Sposób przyrządzania:

  1. Plastry wołowiny rozbij na kotlety. Oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Ogórki pokrój w ćwiartki.
  2. Plastry mięsa posmaruj musztardą. Połóż na nich plaster boczku, piórka cebuli, ćwiartkę ogórka. Zwiń w rulony i zepnij wykałaczką.
  3. Zrazy obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż je do garnka, wlej wywar wołowy i wino. Dodaj liść laurowy, ziarna pieprzu i namoczone, pokrojone grzyby. Duś przez 1,5 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE