Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 kg karkówki
20 dag ogórków kiszonych
20 dag papryki marynowanej
2 sztuki duże cebule
30 dag małych pieczarek
musztarda
olej rzepakowy
mąka
jajko
sól
pieprz
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórki, paprykę i cebule pokrój w paski i podsmaż na oleju.
- Mięso pokrój w plastry, lekko rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Posmaruj musztardą, nałóż porcję farszu ogórkowo-paprykowego, zwiń w roladę i zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące i rozkłóconym jajku.
- Zrazy obsmaż na rozgrzanym oleju. Pieczarki oczyść, ułóż wokół mięsa i podsmaż. Duś z mięsem przez 40 minut. Od czasu do czasu roladki odwracaj i polewaj powstałym sosem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!