Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 250 g ugotowanego makaronu - najlepiej tortellini, świderki lub motylki
- 1/4 kostki masła
- 700 g krewetek
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 400 g śmietany 12%
- 1 łyżeczka suszonej bazylii lub 50 g świeżej bazylii
- 70 g sera parmezan
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1 szczypta słodkiej papryki w proszku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotować makaron2. W patelni rozgrzać masło, wrzucić krewetki i czosnek.3. Podsmażyć ok 4 minuty, zdjąć krewetki z patelni.4. Wlać śmietanę,5. Zagotować śmietanę, zmniejszyć temperaturę,6. Dodać krewetki, bazylię, ser, paprykę i pieprz,7. Zdjąć całość z patelni, wymieszać najlepiej w misce z makaronem i serwować.
Źródło przepisu: franulka