Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
Składniki
700 g fileta z dorsza lub tilapii
pół szklanki mąki
4 łyżki stołowe masła
200 g sosu chilli
80 g pokrojonych na cząstki zielonych papryczek chilli
500 g tartego sera cheddar
40 g posiekanych liści kolendry (do dekoracji)
sól (do smaku)
pieprz (do smaku)
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, 2. Filety posól i popieprz, a następnie obtocz w mące, 3. Rozgrzej masło na patelni podsmaż filety, 4. Przenieś filety do naczynia żaroodpornego,5. Sos i papryczki chili posyp równomiernie na ryby, a następnie zrób to samo z tartym serem,6. Piecz przez 15 minut, aż ser będzie stopiony, 7. Po wyjęciu z pikearnika udekoruj kolendrą, 8. Podawaj z ryżem.























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!