Dzisiaj jest: Wtorek, 05.03.2024 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryba po meksykańsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 700 g  fileta z dorsza lub tilapii
  • pół szklanki mąki
  • 4 łyżki  stołowe masła
  • 200 g  sosu chilli
  • 80 g  pokrojonych na cząstki zielonych papryczek chilli
  • 500 g  tartego sera cheddar
  • 40 g  posiekanych liści kolendry (do dekoracji)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, 2. Filety posól i popieprz, a następnie obtocz w mące, 3. Rozgrzej masło na patelni podsmaż filety, 4. Przenieś filety do naczynia żaroodpornego,5. Sos i papryczki chili posyp równomiernie na ryby, a następnie zrób to samo z tartym serem,6. Piecz przez 15 minut, aż ser będzie stopiony, 7. Po wyjęciu z pikearnika udekoruj kolendrą, 8. Podawaj z ryżem.



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE