Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 800 g filetów z łososia
- 150 g hiszpańskich zielonych oliwek
- 50 g hiszpańskich czarnych oliwek
- 1 sztuka cebula dymka
- 7 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- W miseczce wymieszaj hiszpańskie czarne oliwki z 2 łyżkami oliwy z oliwek i musztardy.
- W oddzielnym naczyniu wymieszaj pokrojone w talarki hiszpańskie zielone oliwki z drobno posiekaną cebulą dymką oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Odstaw by smaki dobrze się połączyły.
- Filety z łososia dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej oliwę na patelni i smaż łososia na średnim ogniu przez 4 minuty. Podawaj na półmisku udekorowanym hiszpańskimi oliwkami.
Źródło przepisu: Natalia Szymczak