Dzisiaj jest: Wtorek, 11.08.2020 Imieniny: Zuzanny i Filomeny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Brandade


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30-35 dag  filetów z dorsza lub innej ryby morskiej
  • 2/3 szklanki  mleka
  • cebula
  • 2-3 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 2-4 łyżki  śmietany
  • kilka kaparów
  • kilka plasterków pomidora
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę posolić i oprószyć pieprzem, zalać mlekiem, gotować na małym ogniu 15 min, odstawić do ostygnięcia. Zimną wyjąć z mleka, podzielić widelcem na kawałki, usunąć wszystkie ości. Cebulę i ziemniaki zmiksować na gładką masę, następnie dodać czosnek i kawałki ryby, miksować nadal, aż masa będzie gładka.
  2. Wtedy wlać oliwę, sok z cytryny i śmietany. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, udekorować kaparami i plasterkami pomidora. Podawać z pieczywem chrupkim.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE