Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Burgery z paluszkami rybnymi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki bułki do hamburgerów
  • 8 sztuk paluszków rybnych
  • 1/2 główki  sałaty lodowej
  • 1 sztuka pomidor
  • 4 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  ketchupu łagodnego
  • 1/4 sztuki cytryny
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Paluszki rybne upiecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 220 st. C. Pod koniec pieczenia dołóż przecięte na pół bułki.
  2. Sałatę posiekaj, pomidor pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Połowę majonezu wymieszaj z ketchupem, resztę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  3. Bułkę posmaruj sosem, dodaj sałatę, po dwa paluszki rybne, pomidora i kawałki cebuli.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE