Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
4 sztuki bułki do hamburgerów
8 sztuk paluszków rybnych
1/2 główki sałaty lodowej
1 sztuka pomidor
4 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu łagodnego
1/4 sztuki cytryny
1 sztuka cebula
1 ząbek czosnku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paluszki rybne upiecz w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 220 st. C. Pod koniec pieczenia dołóż przecięte na pół bułki.
- Sałatę posiekaj, pomidor pokrój w plastry, a cebulę w piórka. Połowę majonezu wymieszaj z ketchupem, resztę z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Bułkę posmaruj sosem, dodaj sałatę, po dwa paluszki rybne, pomidora i kawałki cebuli.
Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia