Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Dorsz duszony z ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 60 dag  filetów z dorsza
  • 2-3 sztuki cebule
  • 5-6 sztuk ziemniaków
  • 4 sztuki pomidory
  • 3 łyżki  oliwy
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać, posiekać i lekko zrumienić na rozgrzanej oliwie, wymieszać z obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, smażyć dalej, posypując solą i pieprzem.
  2. Dodać pokrojone pomidory (wcześniej sparzyć i zdjąć skórkę) i podzielone na kawałki filety rybne. Podlać wodą i dusić na małym ogniu. Posypać natką pietruszki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE