Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka filet z dorsza
1 sztuka marchew
1 sztuka por
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka cebula
1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek koperku
1 ząbek czosnku
oliwa
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dorsza dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą.
- Marchew obierz, zetrzyj na tarce. Por pokrój w talarki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Koperek i pietruszkę umyj, osusz i drobno posiekaj.
- Warzywa wymieszaj z natką pietruszki i koperku. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, a na nich rybę.
- Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, najpierw kilka minut pod przykryciem, a potem bez przykrycia.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka