Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dorsz pieczony z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka filet z dorsza
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka por
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 ząbek  czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dorsza dopraw solą, pieprzem i skrop oliwą.
  2. Marchew obierz, zetrzyj na tarce. Por pokrój w talarki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Koperek i pietruszkę umyj, osusz i drobno posiekaj.
  3. Warzywa wymieszaj z natką pietruszki i koperku. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, a na nich rybę.
  4. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C, najpierw kilka minut pod przykryciem, a potem bez przykrycia.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE