Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dorsz z salsą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki filety z dorsza nieglazurowanego
  • 8 sztuk pomidorków cherry
  • 2 sztuki jajka
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  mąki
  • 1 sztuka sos sałatkowy czosnkowy w proszku
  • 1 łyżeczka  kurkumy
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 sztuki pęczka kolendry
  • sok z 1/2 limonki
  • kilka łyżek oleju roślinnego do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidorki przekroić na połówki, ogórka i cebulę pokroić w drobną kostkę.
  2. Zawartość sosu sałatkowego czosnkowego wymieszać z jogurtem i majonezem. Doprawić sokiem z limonki.
  3. Warzywa przełożyć do miski, połączyć z sosem oraz pokrojoną kolendrą, następnie wymieszać.
  4. Rybę oczyścić, umyć i osuszyć. Następnie filety obtoczyć w mące.
  5. W miseczce wymieszać jajka z kurkumą. Ryby kolejno zanurzać w jajku i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor po 2 minuty z każdej strony.
  6. Usmażone filety podawać z salsą i ryżem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE