Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 6 osób
Składniki
6 sztuk liści białej kapusty
150 g łososia wędzonego
150 g twarogu
1 łyżka chrzanu
1 łyżka majonezu
1/2 sztuki pęczka koperku
pieprz
nici bawełniane
6 łyżeczek kawioru
natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę włóż na chwilę do wrzątku. Oddziel duże liście i odetnij zgrubiałe części.
- Twaróg pokrusz widelcem. Dodaj chrzan i majonez. Wymieszaj.
- Koperek umyj, osusz i posiekaj. Plastry łososia pokrój i dodaj do masy twarogowej. Wsyp koperek, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj.
- Na liść kapusty nałóż farsz i zwiń go na kształt sakiewki. Zwiąż ją nicią bawełnianą by się nie rozpadła.
- Podawaj udekorowane łyżeczką kawioru i natką pietruszki.
Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia