Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kapusta faszerowana łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk liści białej kapusty
  • 150 g  łososia wędzonego
  • 150 g  twarogu
  • 1 łyżka  chrzanu
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • pieprz
  • nici bawełniane
  • 6 łyżeczek  kawioru
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę włóż na chwilę do wrzątku. Oddziel duże liście i odetnij zgrubiałe części.
  2. Twaróg pokrusz widelcem. Dodaj chrzan i majonez. Wymieszaj.
  3. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Plastry łososia pokrój i dodaj do masy twarogowej. Wsyp koperek, dopraw pieprzem i sokiem z cytryny. Wymieszaj.
  4. Na liść kapusty nałóż farsz i zwiń go na kształt sakiewki. Zwiąż ją nicią bawełnianą by się nie rozpadła.
  5. Podawaj udekorowane łyżeczką kawioru i natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE