Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karczochy faszerowane tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże kromki białego chleba
  • 8 sztuk  serc karczochów z puszki
  • 100 sztuk tuńczyka w sosie własnym z puszki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  pomidorów bez skóry z puszki
  • 3 sztuki łodygi natki pietruszki
  • 1 łyżka  pokrojonego szczypiorku

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175oC. Z chleba wyciąć po dwa koła wielkości serca karczocha.
  2. Karczochy opłukać, osączyć na sitku, następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Tuńczyka również osączyć na sitku.
  3. Czosnek obrać, oliwę wlać do miski, wycisnąć do niej czosnek i dobrze wymieszać.
  4. Chleb posmarować oliwą z czosnkiem, ułożyć na blasze i zapiekać w piekarniku z obu stron, tak aby chleb był chrupki i miał jasnobrązowy kolor.
  5. Pomidory posiekać drobno nożem i wymieszać z tuńczykiem. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody i drobno posiekać. Dodać natkę do pomidorów i wymieszać. Napełnić farszem serca karczochów i ułożyć na chlebie. Posypać szczypiorkiem i podawać.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE