Dzisiaj jest: Środa, 27.05.2020 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Karczochy faszerowane tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże kromki białego chleba
  • 8 sztuk  serc karczochów z puszki
  • 100 sztuk tuńczyka w sosie własnym z puszki
  • 1 ząbek  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  pomidorów bez skóry z puszki
  • 3 sztuki łodygi natki pietruszki
  • 1 łyżka  pokrojonego szczypiorku

Sposób przyrządzania:

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 175oC. Z chleba wyciąć po dwa koła wielkości serca karczocha.
  2. Karczochy opłukać, osączyć na sitku, następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Tuńczyka również osączyć na sitku.
  3. Czosnek obrać, oliwę wlać do miski, wycisnąć do niej czosnek i dobrze wymieszać.
  4. Chleb posmarować oliwą z czosnkiem, ułożyć na blasze i zapiekać w piekarniku z obu stron, tak aby chleb był chrupki i miał jasnobrązowy kolor.
  5. Pomidory posiekać drobno nożem i wymieszać z tuńczykiem. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody i drobno posiekać. Dodać natkę do pomidorów i wymieszać. Napełnić farszem serca karczochów i ułożyć na chlebie. Posypać szczypiorkiem i podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE