Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karp faszerowany ryżem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sprawiony karp
  • 1 sztuka por
  • 1 szklanka  gotowanego ryżu
  • 50 g  rodzynków
  • masło
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  curry

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę dokładnie odfiletuj, wyjmując wszystkie ości, ale zostaw skórę. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw.
  2. Filety połóż obok siebie, zszyj z jednej strony, ułóż na nich zblanszowane liście pora.
  3. Ryż wymieszaj z curry i umytymi rodzynkami. Przypraw solą i pieprzem. Ułóż ryż na porach, zszyj rybę, zawiń w ściereczkę posmarowaną masłem.
  4. Piecz w kąpieli wodnej przez 40 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE