Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka sprawiony karp
1 sztuka por
1 szklanka gotowanego ryżu
50 g rodzynków
masło
cytryna
sól
pieprz
1 szczypta curry
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę dokładnie odfiletuj, wyjmując wszystkie ości, ale zostaw skórę. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą oraz pieprzem i odstaw.
- Filety połóż obok siebie, zszyj z jednej strony, ułóż na nich zblanszowane liście pora.
- Ryż wymieszaj z curry i umytymi rodzynkami. Przypraw solą i pieprzem. Ułóż ryż na porach, zszyj rybę, zawiń w ściereczkę posmarowaną masłem.
- Piecz w kąpieli wodnej przez 40 minut.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!