Dzisiaj jest: Piątek, 04.10.2024 Imieniny: Rozalii i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karp na ostro


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.25 sztuk karpia
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 4 łyżki  mąki kukurydzianej
  • 2 sztuki jajka
  • 2 ząbki  czosnku
  • zielona przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 1 sztuka cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia oczyść, umyj, osusz i pokrój w dzwonka, a następnie rozkrój je na pół. Oprósz solą, pieprzem i zieloną przyprawą do ryb.
  2. Ostrą papryczkę i czosnek drobno posiekaj i natrzyj nimi rybę. Odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.
  3. Zanurzaj rybę w rozmąconym jajku, obtaczaj w mące i smaż na złoty kolor. Usmażoną rybę skrop sokiem z cytryny. Podawaj z chlebem smażonym na oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE