Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Karp na ostro


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.25 sztuk karpia
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 4 łyżki  mąki kukurydzianej
  • 2 sztuki jajka
  • 2 ząbki  czosnku
  • zielona przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 1 sztuka cytryna

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia oczyść, umyj, osusz i pokrój w dzwonka, a następnie rozkrój je na pół. Oprósz solą, pieprzem i zieloną przyprawą do ryb.
  2. Ostrą papryczkę i czosnek drobno posiekaj i natrzyj nimi rybę. Odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.
  3. Zanurzaj rybę w rozmąconym jajku, obtaczaj w mące i smaż na złoty kolor. Usmażoną rybę skrop sokiem z cytryny. Podawaj z chlebem smażonym na oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE