Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karp wigilijny w galarecie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • włoszczyzna
  • 2 sztuki cebule
  • 1/2 szklanki  soku żurawinowego
  • 2 łyżki  żelatyny
  • 1 sztuka białko
  • groszek z puszki
  • 1 sztuka cytryna
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • liście laurowe
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę spraw, pokrój w dzwonka. Włoszczyznę oczyść, umyj, odsącz. Razem z cebulą zalej litrem wody. Dodaj przyprawy. Gotuj przez 30 minut.
  2. Następnie wyjmij włoszczyznę i do wywaru włóż rybę. Gotuj przez 25 minut, a następnie wyjmij i ułóż karpia na półmisku.
  3. Do pozostałego wywaru wlej sok żurawinowy, zagotuj. Wbij białko, zamieszaj i zagotuj. Gotowy wywar przecedź przez gęste sito.
  4. Żelatynę namocz, dodaj do wywaru. Mieszając, podgrzewaj, aż się rozpuści, ostudź.
  5. Galaretę pokrój w kostkę, obłóż nią rybę. Następnie udekoruj marchewką i cytryną oraz posyp groszkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE