Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Karp wigilijny w galarecie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • włoszczyzna
  • 2 sztuki cebule
  • 1/2 szklanki  soku żurawinowego
  • 2 łyżki  żelatyny
  • 1 sztuka białko
  • groszek z puszki
  • 1 sztuka cytryna
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • liście laurowe
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę spraw, pokrój w dzwonka. Włoszczyznę oczyść, umyj, odsącz. Razem z cebulą zalej litrem wody. Dodaj przyprawy. Gotuj przez 30 minut.
  2. Następnie wyjmij włoszczyznę i do wywaru włóż rybę. Gotuj przez 25 minut, a następnie wyjmij i ułóż karpia na półmisku.
  3. Do pozostałego wywaru wlej sok żurawinowy, zagotuj. Wbij białko, zamieszaj i zagotuj. Gotowy wywar przecedź przez gęste sito.
  4. Żelatynę namocz, dodaj do wywaru. Mieszając, podgrzewaj, aż się rozpuści, ostudź.
  5. Galaretę pokrój w kostkę, obłóż nią rybę. Następnie udekoruj marchewką i cytryną oraz posyp groszkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE