Dzisiaj jest: Sobota, 27.02.2021 Imieniny: Gabriela i Anastazji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Karp zapiekany z migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • 2 szklanki  mleka
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • 2 łyżki  płatków migdałowych
  • olej
  • sól
  • przyprawa do ryb

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia spraw, umyj, usuń płetwy, ogon i głowę, wyfiletuj.
  2. Następnie zalej rybę mlekiem i odstaw na 30 minut. Po tym czasie osusz i oprósz solą i przyprawą do ryb.
  3. Rybę panieruj w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem, aż uzyska złoty kolor.
  4. Podsmażoną rybę włóż do naczynia żaroodpornego i posyp migdałami. Piecz chwilę w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE