Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Karp zapiekany z migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • 2 szklanki  mleka
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • 2 łyżki  płatków migdałowych
  • olej
  • sól
  • przyprawa do ryb

Sposób przyrządzania:

  1. Karpia spraw, umyj, usuń płetwy, ogon i głowę, wyfiletuj.
  2. Następnie zalej rybę mlekiem i odstaw na 30 minut. Po tym czasie osusz i oprósz solą i przyprawą do ryb.
  3. Rybę panieruj w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju wymieszanym z masłem, aż uzyska złoty kolor.
  4. Podsmażoną rybę włóż do naczynia żaroodpornego i posyp migdałami. Piecz chwilę w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE