Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotleciki rybne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  rozmrożonego i odsączonego mintaja
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki ugotowane ziemniaki
  • 3 sztuki czubate łyżki mąki pszennej
  • 2 sztuki jajka
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Rybę osusz i również usmaż na oleju.
  2. Do miski włóż rybę, cebulę i ugotowane ziemniaki. Wszystko razem zmiksuj.
  3. Do masy rybnej dodaj jajka, mąkę, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj.
  4. Porcję masy wyłóż na talerzyk z bułką tartą, obsyp nią kotleciki i delikatnie przełóż na patelnię z rozgrzanym olejem.
  5. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE