Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 32 sztuki krewetki średniej wielkości
- 2 sztuki duże papryki czerwone pokrojone na 24 części (najwygodniejsze do nadziewania będą nieduże kwadraty)
- 2 łyżki stołowe rumu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 szczypta przyprawy korzennej
- 1 szczypta sproszkowanej papryki cayenne, bądź innej ostrej papryki
- 10 g mieszanki curry
- 1 szczypta soli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Przygotuj osiem patyczków do szaszłyków. Na każdy nadziej po 3 krewetki i cztery cząstki papryki.
- Przygotuj sos. Zmieszaj ze sobą przyprawy: korzenną, paprykę cayenne, oraz curry. Do zmieszanych przypraw dolej rum i oliwę. Wszystko wymieszaj. Marynatą polej szaszłyki.
- Szaszłyki ułóż na grillu i opiekaj po 2-3 minuty z każdej strony.