Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Krokiety rybne z Zanzibaru


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ugotowanych filetów rybnych np. z łososia lub ryby maślanej
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli i szafranu
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 1/2 łyżeczki  pokruszonego czerwonego pieprzu
  • odrobina kuminu
  • 3-4 łyżki  tartej bułki
    Oraz
  • 1 szklanka  tartej bułki do panierowania
  • 10 dag  masła
  • cząstki cytryny
  • goździki
  • sałata

Sposób przyrządzania:

    Posiekaj lub zmiksuj ryby, dodaj lekko ubite jajka, sól, szafran, ocet winny, czerwony pieprz, kumin oraz tartą bułkę. Uformuj krokieciki o długości 5 cm i średnicy 2-3 cm. Otocz w tartej bułce, włóż na godzinę do lodówki. Usmaż na rumiano na rozgrzanym maśle. Podawaj na listkach sałaty, udekoruj cząstkami cytryny z wbitymi goździkami.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

    Joanna Węglarowicz

    Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


    Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE