Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 500 g filetu z łososia
- 5 łyżek mąki
- 4 łyżki oleju
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
- sól
- Sos
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 1 łyżka śmietany 12%
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płat łososia potnij w poprzek na 4 cm paski. Następnie skrop sokiem z cytryny, posyp koperkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowane kawałki obtocz dokładnie w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor.
- Przygotuj sos. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą.
- Na koniec łososia polej sosem.