Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
500 g filetu z łososia
5 łyżek mąki
4 łyżki oleju
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
sól
- Sos
150 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka śmietany 12%
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka musztardy
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płat łososia potnij w poprzek na 4 cm paski. Następnie skrop sokiem z cytryny, posyp koperkiem, solą i pieprzem. Tak przygotowane kawałki obtocz dokładnie w mące i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor.
- Przygotuj sos. Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą.
- Na koniec łososia polej sosem.