Dzisiaj jest: Piątek, 14.08.2020 Imieniny: Alfreda i Euzebiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Łosoś z rusztu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki dzwonka łososia
  • oliwa z oliwek
  • 4 łyżeczki  soku z cytryny
  • 200 g  rukoli
  • sól
  • 1 ząbek  czosnku
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 250 g  krewetek koktajlowych
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Dzwonka łososia umyć i osuszyć za pomocą ręczników papierowych. Polać oliwą oraz sokiem z cytryny. Posypać solą i pieprzem. Następnie dodać krewetki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie kawałki łososia oraz krewetki wrzucić na rozgrzany ruszt i grillować po kilka minut z dwóch stron.
  2. Rukolę dokładnie opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół. Oba składniki wymieszać.
  3. Grillowanego łososia podawać z krewetkami oraz sałatą z rukoli. Danie można udekorować cytryną.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE