Dzisiaj jest: Niedziela, 05.07.2020 Imieniny: Karoliny i Antoniego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Matata z małży


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  posiekanej cebuli
  • 3-4 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki słoiki (po 330 g) małży w sosie własnym
  • 1 szklanka  posiekanych orzeszków ziemnych
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 łyżka  soli
  • 1/2 łyżeczki  czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka  pokruszonego czerwonego pieprzu
  • 60 dag  młodych liści szpinaku
  • 2 szklanki  ryżu

Sposób przyrządzania:

    Zeszklij posiekaną cebulę na oliwie. Dodaj osączone małże, orzeszki ziemne, pomidory pokrojone na kawałki, sól oraz pieprz czarny i czerwony. Duś 30 minut na małym ogniu. Dodaj posiekany szpinak. Przykryj i podgrzewaj minutę. Matata jest gotowa, gdy tylko szpinak zmięknie. Jeśli chcesz, możesz ją jeszcze raz przyprawić. Ugotuj ryż, włóż do miseczek, dodaj matatę. Podawaj od razu.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

    Katarzyna Błażejewska-Stuhr

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE