Dzisiaj jest: Czwartek, 21.10.2021 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Matata z małży


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  posiekanej cebuli
  • 3-4 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki słoiki (po 330 g) małży w sosie własnym
  • 1 szklanka  posiekanych orzeszków ziemnych
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 łyżka  soli
  • 1/2 łyżeczki  czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka  pokruszonego czerwonego pieprzu
  • 60 dag  młodych liści szpinaku
  • 2 szklanki  ryżu

Sposób przyrządzania:

    Zeszklij posiekaną cebulę na oliwie. Dodaj osączone małże, orzeszki ziemne, pomidory pokrojone na kawałki, sól oraz pieprz czarny i czerwony. Duś 30 minut na małym ogniu. Dodaj posiekany szpinak. Przykryj i podgrzewaj minutę. Matata jest gotowa, gdy tylko szpinak zmięknie. Jeśli chcesz, możesz ją jeszcze raz przyprawić. Ugotuj ryż, włóż do miseczek, dodaj matatę. Podawaj od razu.



    Vitalia PL

    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE