Dzisiaj jest: Sobota, 04.07.2020 Imieniny: Teodora i Innocentego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Moqueca de peixe - brazylijska potrawka z rybek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  małych rybek
  • 6 sztuk gałazek kolendry
  • 1 sztuka posiekana cebula
  • 4 sztuki cebulki dymki
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 2 sztuki pomidory pokrojone w kosteczkę
  • sok z cytryny
  • sól do smaku

Sposób przyrządzania:

    Umyj rybki, oczyść je, usuń ości i zdejmij skórę. Zrób pirao: zmiksuj pozostałe składniki (oprócz cytryny), gotowy sos przełóż do miseczki i wstaw do lodówki. Wyciśnij sok z cytryny, skrop ryby i włóż je na godzinę do lodówki. Rybki połóż na tacce do grillowania (w oryginalnym przepisie kładzie się je na liściach bananowca). Piecz 30-35 minut w temp. 200°C. Podawaj z pirao -sosem brazylijskim.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

    Katarzyna Błażejewska-Stuhr

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE