Dzisiaj jest: Sobota, 12.10.2024 Imieniny: Eustachego i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Panierowane krewetki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 16 sztuk krewetek
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 szczypta  pieprz
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  japońskieej panierki "Panko"
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki myjemy (ogonek zostawiamy), delikatnie solimy (jeśli nie są solone) i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (około pół godziny).
  2. W jednym naczyniu mieszamy mąkę z solą i pieprzem, w drugim jajko, w trzecim japońskiego panko. Trzymając za ogonek, zanurzamy pojedyncze krewetki kolejno w naczyniach i wkładamy do oleju rozgrzanego w głębokim rondlu lub na patelni.
  3. Smażymy aż panierka zarumieni się na złocisty kolor z obu stron.
  4. Następnie szczypcami wyciągamy krewetki i odsączamy z nadmiaru oleju. Podajemy z sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 55

Przepisy: 21


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE