Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 40 dag filetów z morszczuka
- po 2 strąki czerwonej i żółtej papryki
- 4-5 sztuk ziemniaków
- 3 sztuki cebule
- 3 sztuki duże ząbki czosnku
- 5 łyżek oliwy
- 1 pęczek bazylii
- 1 szklanka soku pomidorowego
- cukier
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki pokroić na kawałki, obrane i umyte ziemniaki - w kostkę, cebulę w plasterki. Czosnek rozgnieść. W rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć cebulę i czosnek, dodać paprykę, dusić przez chwilę. Wlać szklankę wody.
- Wrzucić ziemniaki. Potrawę doprawić solą, pieprzem i cukrem, przykryć, gotować 20 min. Po tym czasie do paprykarza włożyć umytą, osuszoną i pokrojoną na małe kawałki rybę, wsypać posiekaną bazylię, wlać sok pomidorowy. Gotować ok 10 min. Przed podaniem posypać bazylią.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe