Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pomarańczowy karp


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 kg  karpia
  • 1 pęczek  włoszczyzny (bez kapusty)
  • 1 sztuka duża cebula
  • cukier
  • 1 łyżka  żelatyny
  • sok z 1 pomarańczy
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki  żurawin
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę oskrob, opłucz i wypatrosz. Następnie dokładnie umyj, natrzyj solą i pieprzem. Pokrój w dzwonka, obłóż plastrami cebuli, przykryj i odstaw na 30 minut.
  2. Włoszczyznę oczyść, umyj, ugotuj wywar. Następnie wyjmij jarzyny, a wywar przecedź i włóż do niego karpia. Gotuj na małym ogniu, aż ryba będzie miękka.
  3. Rybę wyjmij z wywaru i dodaj do niego żurawinę, zagotuj.
  4. Następnie dodaj sok z cytryny i pomarańczy oraz namoczoną żelatynę. Podgrzej i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przecedź wywar przez gazę.
  5. Rybę ułóż na półmisku i zalej galaretą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE