Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
200 g mrożonych filetów z ryby słodkowodnej
4 sztuki pomidory
1 sztuka garść dowolnych ziół
1/2 sztuki cytryny
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z cytryny wycisnąć sok. Pomidory umyć pod bieżącą wodą, a następnie przeciąć je na krzyż nie docinając do końca. Filety z ryby rozmrozić, osączyć, po czym pokroić w cienkie paski. Rybę doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zioła umyć pod bieżącą wodą i posiekać.
- Do nacięć w pomidorach wkładać zioła i paski ryby. Związać sznureczkiem lub nitką. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu przestudzić, usunąć nitki.