Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Rolada łososiowa z kaparami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 200 g  wędzonego łososia w plastrach
  • 200 g  sera typu feta
  • 150 g  śmietany
  • 2 łyżki  kaparów
  • 4 szklanki  bulionu warzywnego
  • 2 łyżki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Żelatynę namocz w 1/4 szklanki zimnej wody i odstaw, by napęczniała. Następnie podgrzej i mieszaj, aż się rozpuści.
  2. Na folii aluminiowej ułóż plastry łososia tak, aby nachodziły na siebie.
  3. Ser zmiksuj ze śmietaną i 1/4 żelatyny. Resztę żelatyny wymieszaj z bulionem.
  4. Masę serową wyłóż na plastry łososia. Posyp kaparami i zroluj. Zawiń w folię i włóż na chwilę do zamrażarki. Gdy rolada stężeje i stanie się twarda, pokrój ją w plastry, ułóż w płaskim naczyniu.
  5. Zalej bulionem i odstaw w chłodne miejsce, aby galareta zastygła. Przed podaniem podziel na porcje.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE