Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
200 g wędzonego łososia w plastrach
200 g sera typu feta
150 g śmietany
2 łyżki kaparów
4 szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki żelatyny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Żelatynę namocz w 1/4 szklanki zimnej wody i odstaw, by napęczniała. Następnie podgrzej i mieszaj, aż się rozpuści.
- Na folii aluminiowej ułóż plastry łososia tak, aby nachodziły na siebie.
- Ser zmiksuj ze śmietaną i 1/4 żelatyny. Resztę żelatyny wymieszaj z bulionem.
- Masę serową wyłóż na plastry łososia. Posyp kaparami i zroluj. Zawiń w folię i włóż na chwilę do zamrażarki. Gdy rolada stężeje i stanie się twarda, pokrój ją w plastry, ułóż w płaskim naczyniu.
- Zalej bulionem i odstaw w chłodne miejsce, aby galareta zastygła. Przed podaniem podziel na porcje.
Źródło przepisu: moja Kuchnia