Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ryba po grecku inaczej


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  filetów z mintaja
  • papryka czerwona
  • słoik ogórków konserwowych
  • 4 sztuki cebule
  • Zalewa
  • 1 szklanka  wody
  • 1 szklanka  oleju
  • 1 sztuka koncentrat pomidorowy
  • 4 łyżeczki  keczupu
  • 2 łyżki  cukru
  • 2 łyżki  octu
  • sól do smaku
    Składniki na ciasto
  • 1 szklanka  wody
  • 1 łyżeczka  vegety
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 sztuka jajko

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do głębokiego naczynia i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką bądź mikserem. Rybę kroimy na kawałki, moczymy w cieście i smażymy na gorącym oleju.
  2. Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę i mieszamy wszystkie składniki.
  3. Usmażoną rybę i pokrojone warzywa układamy warstwami w głębokim naczyniu.
  4. Z podanych składników przygotowujemy zalewę: wszystkie wkładamy do garnka i zagotowujemy. Warstwy ryby i warzyw zalewamy gorącą zalewą. Pozostawiamy do wystygnięcia.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

ryba po greckuprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE