Dzisiaj jest: Poniedziałek, 15.08.2022 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Ryba po grecku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z ryby
  • mąka pszenna do panierowania
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

Sposób przyrządzania:

  1. Filety rybne oprósz solą, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Marchewki i pietruszkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na maśle.
  3. Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Następnie dodaj warzywa, podlej wrzątkiem. Dodaj przyprawy i duś, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Filety rybne wyłóż na półmisek i przykryj sosem pomidorowo-cebulowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

ryba po greckuprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE