Przygotowanie:
Kuchnia:
grecka
Poziom trudności:


Kaloryczność porcji:


1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
400 g filetów z ryby
mąka pszenna do panierowania
4 sztuki marchewki
1 sztuka pietruszka
2 sztuki cebule
1 sztuka mała puszka koncentratu pomidorowego
1 łyżka masła
2 łyżki oleju
sól
pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety rybne oprósz solą, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
- Marchewki i pietruszkę obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na maśle.
- Cebule obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju. Następnie dodaj warzywa, podlej wrzątkiem. Dodaj przyprawy i duś, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
- Filety rybne wyłóż na półmisek i przykryj sosem pomidorowo-cebulowym.
Źródło przepisu: moja Kuchnia























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!