Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
60 dag filetów rybnych
2 sztuki cebule
5 sztuk korniszonów
kilka kawałków papryki marynowanej
olej
mąka
- Zalewa
1 sztuka przecier pomidorowy
1 sztuka mały łagodny ketchup
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
ziele angielskie
liść laurowy
6 łyżek octu
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki soli
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rybę umyj, osusz, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
- Cebulę pokrój w krążki i sparz. Ogórki pokrój w plasterki, a paprykę w paski. Warzywa wymieszaj i układaj je w miseczce na przemian z usmażoną rybą.
- W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Dodaj przecier pomidorowy, ketchup, olej, ziele angielskie, liść laurowy oraz ocet. Dopraw wszystko do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj, zagotuj i ostudź. Następnie zalej sosem rybę z warzywami.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka