Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ryba w pikantnej zalewie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  filetów rybnych
  • 2 sztuki cebule
  • 5 sztuk korniszonów
  • kilka kawałków papryki marynowanej
  • olej
  • mąka
    Zalewa
  • 1 sztuka przecier pomidorowy
  • 1 sztuka mały łagodny ketchup
  • 2 szklanki  wody
  • 1/2 szklanki  oleju
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 6 łyżek  octu
  • 2 łyżki  cukru
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę umyj, osusz, obtocz w mące i usmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Cebulę pokrój w krążki i sparz. Ogórki pokrój w plasterki, a paprykę w paski. Warzywa wymieszaj i układaj je w miseczce na przemian z usmażoną rybą.
  3. W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Dodaj przecier pomidorowy, ketchup, olej, ziele angielskie, liść laurowy oraz ocet. Dopraw wszystko do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj, zagotuj i ostudź. Następnie zalej sosem rybę z warzywami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE