Dzisiaj jest: Niedziela, 27.09.2020 Imieniny: Kosmy i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Ryba w warzywach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 400 g  usmażonej białej ryby
  • 2 łyżki  oleju roślinnego
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1/2 szklanki  przecieru pomidorowego
  • 2/3 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa zetrzyj na grubej tarce. Cebulę pokrój w piórka.
  2. Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę, a potem podsmaż warzywa. Dodaj przecier oraz 2 łyżki wody i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
  3. Dodaj do warzyw cukier, ocet, sól oraz pieprz i wymieszaj.
  4. Na warzywach ułóż rybę i duś ją pod przykryciem kolejne 10 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE