Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 400 g usmażonej białej ryby
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 sztuka duża cebula
- 2 sztuki marchewki
- 1 sztuka pietruszka
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
- 2/3 łyżeczki cukru
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa zetrzyj na grubej tarce. Cebulę pokrój w piórka.
- Rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę, a potem podsmaż warzywa. Dodaj przecier oraz 2 łyżki wody i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
- Dodaj do warzyw cukier, ocet, sól oraz pieprz i wymieszaj.
- Na warzywach ułóż rybę i duś ją pod przykryciem kolejne 10 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.