Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ryba z kukurydzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 50 dag  filetów z dorsza
  • cebula
  • 3 sztuki łodygi selera naciowego
  • strąk papryki
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  mąki
  • 3 szklanki  mleka
  • puszka kukurydzy
  • 2-3 sztuki ziemniaki pokrojone w kostkę
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Na dużej patelni usmażyć na gorącym maśle drobno posiekaną cebulę, pokrojoną w paseczki paprykę i kawałki selera naciowego. Gdy warzywa zmiękną, wsypać mąkę i zasmażyć ją przez chwilę. Następnie wlać mleko lub wywar z warzyw.
  2. Dodać kukurydzę z zalewą i pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Zagotować, włożyć pokrojone w kostkę filety z ryby. Nakryć i dusić 10-15 min, aż ziemniaki będą miękkie. Podawać w głębokich talerzach.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE