Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
400 g filetów z pangi
2 sztuki marchewki
kawałek selera
kilka łyżek kukurydzy z puszki
3 łyżki żelatyny
1/2 sztuki papryki czerwonej
szczypiorek
sok z cytryny
sól
pieprz
liść laurowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Włoszczyznę obierz i ugotuj. Rybę pokrój na kawałki, ugotuj w 750 ml wywaru z jarzyn razem z przyprawami. Ugotowaną rybę wyjmij z wywaru, a bulion przecedź. Dopraw do smaku, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
- Żelatynę namocz w odrobinie zimnego wywaru, a gdy napęcznieje podgrzej i dodaj do wywaru.
- Warzywa z wywaru pokrój, połącz z kukurydzą, posiekanym szczypiorkiem i pokrojoną papryką. Do małych miseczek włóż kawałki ryby oraz warzywa. Całość zalej wywarem, odstaw do lodówki, aby galaretki stężały.
Źródło przepisu: moja Kuchnia